Kennismaking


Voordat we van start gaan, willen we elkaar natuurlijk wel eerst ontmoeten. Het is belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij mij als jouw gewichtsconsulente. In het kennismakingsgesprek zal ik in grote lijnen vertellen wat het programma inhoudt. Als je enthousiast bent geworden en besluit om met mij de uitdaging aan te gaan, krijg je een klapper met informatie. Ook geef ik je een anamneseformulier en een eetdagboekje. Deze mag je beide invullen en doormailen zodat ik al de nodige informatie heb voor het intakegesprek.

Traject


Nadat we kennis hebben gemaakt gaan we samen het traject in waarin je kiest voor écht eten. Dit traject bestaat uit een intakegesprek en een aantal vervolgconsulten. Door een stap-voor-stap aanpak pas je je eetpatroon heel geleidelijk aan. Elke week leg je de focus op een ander aspect van je voeding en leefwijze. Het lijkt dan misschien alsof je niet zo hard aan het werk bent, maar toch val je langzamerhand af. Bovendien zullen je eetgewoontes blijvend veranderen en is het resultaat ook echt blijvend! 

Nazorg


Na het traject is er veel gebeurd. Je bent anders gaan eten, haalt andere boodschappen in huis, je beweegt meer en je bent kilo’s kwijt. Nieuwe gewoontes moeten echt inslijpen. Hoe langer het lukt om je nieuwe gewicht vast te houden, hoe gemakkelijker het wordt. Ook daar kan ik je in ondersteunen met een 3 of 6 maanden coaching traject (de zogenaamde ‘stok achter de deur’).